חברו הטוב של הילד – איך כלב יתרום לילד שלך?
ההחלטה על אימוץ כלב כחיית מחמד אינה החלטה פשוטה כלל וכלל. יש הרבה על מה לחשוב, לקחת בחשבון ולשקול והכי חשוב לזכור שמדובר בהחלטה שאי אפשר יהיה להתחרט עליה אחרי האימוץ. כלב, כמו כל בעל חיים אחר, הוא חיה בעל לב, רגש ותחושות וכפי שאף אחד לא היה רוצה לקבל חדשות טובות ולאחר מכן להתאכזב – כך גם הכלב. מכאן שההחלטה חייבת להתקבל פה אחד על ידי כל בני המשפחה לאחר שנשקלו כל הסיבות והשיקולים. כמו כל שינוי מהותי באורח החיים והשגרה המשפחתית – גם לאימוץ כלב יש שלל יתרונות וחסרונות והחוכמה האמיתית היא לבחון מה עולה על מה.
מה החסרונות ואי הנוחות הכרוכים בהבאת כלב הביתה?
כלב הוא בעל חיים, על כל המשתמע מכך. לא תמיד מבינים את ההתנהגות שלו, הוא עשוי להגיע ברמות שונות של משמעת או אילוף ותידרש תקופת הסתגלות לכל הצדדים לאחר הגעתו הביתה. ישנם סוגים שונים של כלבים שמשירים יותר או פחות שערות ויש מי שזה יפריע לו. ישנם כלבים בגדלים או סוגים שונים ותידרש חשיבה על האזורים בבית שהכלב מורשה להגיע אליהם. ייתכן ולכלב יהיה ריח שלא יהיה נעים לחלק מבני המשפחה וצריך יהיה לחשוב איך מתמודדים איתו – מפיצי ריח בבית, שימוש במבשמים שונים שמיועדים לחיות מחמד או פשוט המתנה עד שמתרגלים. כלב מביא איתו עלויות שונות של אביזרים ושירותים שדרושים עבורו וכמובן שצריך יהיה להתמודד עם נביחות קולניות.
התרומה של הכלב המשפחתי לכולם
אל מול חסרונות שיש בהבאת כלב הביתה – ישנם אינספור שיקולים לטובת אימוץ כלב כחיית מחמד. מחקרים רבים שבוצעו במדינות שונות וכללו אנשים במגוון רחב של גילאים הוכיחו מעל לכל ספק שנוכחותו של כלב בבית מרגיעה, מביאה לשלווה ומפחידה לחץ ומתח. הכלב הופך להיות החבר הטוב והנאמן של כל בני המשפחה, הוא תמיד שמח לראותם, תמיד נהנה בחברתם והטיולים בגינה הם בילוי וזמן איכות עבורו. ילדים מוצאים בכלב חדר שאפשר לספר לו סודות, הם לומדים אחריות ודאגה לאחר וקל להים להביע רגשות דרך הכלב. ערכו של זמן משחק בין ילד לכלבו האהוב לא יסולא בפז ותורם רבות לשניהם.
כיום יש מודעות גבוהה לנושא של קשר בין ילדים לבין בעלי חיים בכלל וכלבים בפרט, עד כדי שטיפולים רגשיים רבים מבוצעים על ידי בעלי חיים. כאשר הילד נקשר לבעל חיים ורואה בו נפש ונשמה שנעים ונוח לו להיפתח בנוכחותה – הוא יכול לאפשר גם למבוגר המטפל להיכנס אל נבכי נפשו שלו, לפרוק כעסים או מתחים, להתיר בעיות ולחשוף קשיים שלא נחשפו בשום דרך אחרת. כך אפשר לסייע ולמצוא את הפתרון שיאפשר לילד להתגבר על מכשולים שהוא חש שניצבים בדרכו.