כלב, כידוע, הוא החבר הכי טוב של האדם. הוא אוהב להיות בחברתו, נאמן לו, יודע לאהוב, יודע לנחם כשצריך, אוהב לשחק ולטייל, וכשאנחנו מרגישים לבד הוא תמיד יהיה שם לצידנו להפיג את הבדידות שלנו.
התפקיד שלנו בקשר הוא, לטפל בו בצורה נכונה. עלינו לספק לו מקום לינה בטוח ונוח, מזון ושתייה, להוציא אותו לטולים יומיים, לשחק איתו, להראות לו אהבה, וכמובן לקחת אותו לווטרינר באופן קבוע וכשנדרש.
במאמר זה נסביר מתי אנחנו אמורים לקחת את הכלב שלנו לווטרינר ומדוע חשוב להקפיד על כך. אך לפני כן נסביר בקצרה איך בוחרים ולמה חשוב לבחור וטרינר קבוע שיטפל בכלב שלנו ולא ללכת בכל פעם לווטרינר אחר.
איך בוחרים וטרינר בצורה נכונה ולמה חשוב לבחור ווטרינר קבוע?
לשמחתנו, היום אנחנו יכולים למצוא וטרינרים בפריסה ארצית, כמעט בכל ישוב, בוודאי ביישובים בינוניים ומעלה. אנחנו יכולים גם לקבל את כל המידע הרלוונטי עליהם בשביל לדעת כיצד ובמי לבחור עבור הכלב שלנו.
הבחירה שלנו צריכה להתבסס על מספר פרמטרים, שלכל אחד מהם יש חשיבות בפני עצמו:
ניסיון ומקצועיות – חשוב לבחור וטרינר עם ניסיון רב, בפרט בטיפול בכלבים מהסוג שאנחנו מחזיקים.
זמינות – כאן הכוונה היא, לבחור בווטרינר שעובד כל השבוע, כולל ביקור בית, כולל שירות חירום בסופישבוע, לילות וחגים. בכל עת כשנידרש לו נוכל לפנות אליו, כולל בטלפון ובהודעות. חשוב להדגיש בהקשר לזמינות, יהיה נכון לבחור ווטרינר שמחזיק במרפאה ביישוב בו אנחנו מתגוררים או קרוב אליו.
שירות – יש לבחון אילו שירותים הוא יכול לספק לנו בצורה ישירה (הוא בעצמו) ובאילו מקרים הוא יכול להפנות אותנו לגורמים אחרים. בדומה לרופאים של בני אדם, גם ווטרינרים לא בהכרח מספקים את כל השירותים בעצמם.
המלצות וחוות דעת – יש להשתמש בהמלצות וחוות דעת של בני משפחה, חברים ומכרים בשביל לבחור ווטרינר שאנחנו נוכל לסמוך עליו במאה אחז.
יש חשיבות לכך שאנחנו נפנה בכל עת לווטרינר ספציפי, קבוע, בכל פעם שיש לנו צורך בכך. החשיבות היא בכך שהווטרינר מכיר את הכלב שלנו, מכיר את ההיסטוריה הרפואית שלו, יודע איך הוא מתנהג ויכול לספק לנו שירותים בהתאם. אם נפנה בכל פעם לווטרינר אחר, איכות הטיפול בכלב תיפגע.
מתי ולמה נצטרך לקחת את הכלב לווטרינר?
ישנם מספר מקרים בהם נצטרך לקחת את הכלב לווטרינר, הנה "קבוצות" של דוגמאות:
מקרים קבועים – מדובר על חיסונים שנצטרך לתת לכלב. בעיקרון, כל כלב חייב לקבל חיסון כלבת פעם בשנה על פי החוק, וכן רצוי שהוא יקבל חיסונים נגד תועלת הפארקים, פעם בשלושה חודשים.
מקרים לא צפויים – הכוונה לכל מקרה בו הכלב נראה לנו חולה, מקרים של פציעות, חבלה, או מקרים אחרים המחייבים טיפול. זה יכול להיות בשעת חירום או בשעות פעילות רגילה של המרפאה.
טיפולים שגרתיים – כאן הכוונה לטיפולי שיניים, גזיזת ציפורניים או דברים אחרים שיש לבצע באופן שגרתי, אחת לכמה זמן, תלוי במצב של הכלב.
מקרים חד פעמיים – מדובר על עיקור או סירוס של הכלב/ה בגיל צעיר.
לפני אירועים מיוחדים – למשל, לפני שלוקחים את הכלב לפנסיון לתקופת זמן, יהיה נכון לקחת אותו לווטרינר, לוודא שהוא בריא, אין לו פרעושים או כל דבר אחר שעלול למנוע ממנו להיכנס לפנסיון.